bedrijven
evenementen
exposities
horeca
winkels
Op vrijdag 11 oktober nodigen we jullie uit om samen het videowerk “Beauty and the Right to the Ugly” van kunstenaar Wendelien van Oldenborgh over ’t Karregat te kijken op Sectie-C.
Bij goed weer kijken we buiten met uitzicht op ’t Karregat. Als het slecht weer is, verplaatsen we naar een hal. Hopelijk tot dan!
Programma:
Pizza’s vanaf 18:00
Film start om 19:15
Nagesprek om 20:15
Bar open tot 21:30
Beauty and the Right to the Ugly is een filmexperiment dat zich afspeelt in het multifunctionele buurthuis Het Karregat in Eindhoven. Het Karregat, ontworpen door architect Frank van Klingeren en opgeleverd in 1974, werd gebouwd in het centrum van een nieuwbouwwijk, met als doel gemeenschappelijke vormen van wonen te stimuleren.
Het ontwerp was een open ruimte waarin verschillende activiteiten en functies - een bibliotheek, een school, een café, een gezondheidscentrum, een supermarkt en een gemeenschappelijke ruimte - met elkaar verbonden zouden worden als onderdeel van dezelfde bovenbouw. Dit was bedoeld als een experiment op sociaal niveau, om een katalysator te worden voor het samenbrengen van de buren en het verbeteren van sociale contacten door middel van onderhandelingen en conflicten. Het werd functioneel open gehouden zodat de gebruikers de ruimte vorm konden geven.
De film werd geproduceerd door middel van meerdere opnames, waarvan er één open was voor het publiek, en onderzoekt de ontwikkeling - en gedeeltelijke mislukking - van deze utopische architectuur, terwijl een filmmethodologie wordt bedacht en geïmplementeerd die architectonische premissen als 'open', 'door de gebruiker geleid' en 'participatief' vertaalt naar filmische middelen.
Deze (buiten)film wordt georganiseerd via de Radicale Wegbereiders in samenwerking met het van Abbe museum.
Lekker eten en drinken bij OST op het mooie terrein van Sectie-C.
Openingstijden:
Maandag 11:00 - 20:00
Dinsdag 11:00 - 20:00
Donderdag 11:00 - 20:00
Vrijdag 11:00 - 20:00
Zaterdag 11:00 - 19:00
Dit jaar organiseren wij een speciale Kick-Off voor de Fotofestival Eindhoven editie van 2025. Deze dag maken wij het thema bekend en lanceren we de Open Call.
Tijdens de Kick-off is er een expositie van @ilse_oosterkampte bezoeken om alvast in de sfeer van het nieuwe thema te komen. Verder vragen we jullie om mee te denken over de toekomst van Fotofestival Eindhoven. Tijdens de Kick-Off is hier een speciaal proefballonnen cabinet voor gecreëerd waar we graag jullie gedachten en input in verzamelen.
We kijken ernaar uit om fotografen en fotoliefhebbers weer met elkaar te kunnen verbinden en samen te proosten op het nieuwe thema en de komende editie van Fotofestival Eindhoven.
Datum: 6 juli 2024 15:00 - 20:00
Locatie: The Pool - Sectie-C
Programma:
15:00u - Inloop
15:30u - Opening / Lancering thema / Introductie expositie / Uitleg Open Call
17:30u - 20:00 Borrelen met muziek
Within the artist’s process, success is often seen as a measurable achievement. Especially, young creators foster a competitive atmosphere through the use of social media to achieve an aesthetic end product.
But didn’t we all learn at the academy that it’s about the process? About our self-expression and authenticity? About innovation and experimentation?
“The Disaster Club” is a two-day exhibition where makers are challenged to showcase and discuss their ‘disasters’ and ‘unfinished business’ with the public. During this exhibition, we highlight all projects considered as ‘not good enough’, ‘failed’, or ‘not yet finished’, paying tribute to the creative process of young, emerging, and promising creators.
ANNE FRANCIEN VAN DEN BERG | TOSJA VAN LIESHOUT | STIJN VAN LEEST | VANDA VLAŠIČ | MIEKIE CAPELLO | PIEKE MAESSEN
Neem deel aan een interessante reeks workshops die de creativiteit stimuleren, nieuwe connecties creëren en je artistieke netwerk in Eindhoven versterken. Geleid door drie deskundigen op hun terrein, biedt Sectie-C Spring School een diepgaande verkenning van het concept van Thuis.
Deelname is kosteloos.
Voor jonge creatieve vanaf 18 jaar.
Aanmelden kan hier.
Workshop 3/3
Transformerende tradities met Delphine Hyvrier
Begeleid door Olga Flor.
Tradities spelen een belangrijke rol in het gevoel van thuis zijn. De deelnemers gaan aan de slag om samen te onderzoeken welke tradities voor hen belangrijk zijn. We dagen de deelnemers uit om na te denken over wat tradities nu eigenlijk betekenen: Wat is een traditie precies? Zijn ze vaststaand? Of kan je ook zelf nieuwe tradities creëren? Voor deze workshop wordt Delphine Hyvrier (FR) uitgenodigd.
Delphine is een kunstenaar die zich richt op gemeenschappen die noodgedwongen hun manier van leven hebben moeten veranderen. Zo heeft ze onderzoek gedaan naar zelfvoorzienende boerengemeenschappen in de Alpen en Frans-Guyana die van hun oorspronkelijke woonplaats zijn verdreven om plaats te maken voor een grote dam of een raketlanceerbasis. Via interviews met betrokkenen en onderzoek in archieven beschrijft ze wat het effect is van deze veranderingen op deze mensen. Tijdens de workshop zoomt Delphine samen met de deelnemers in op lokale casus: cricket in Eindhoven.
Cricket is een belangrijke sport voor veel expats. Samen met de deelnemers gaat ze in gesprek met cricketspelers bij een lokale club. De sport biedt een startpunt voor een gesprek over tradities en rituelen. Want hoe ervaren de expats hun nieuwe thuis? En welke rol speelt cricket daarin? Hoe verschillen hun gebruiken in Nederland in vergelijking tot hun thuisland?
Koffie, thee en snacks worden gedurende de sessies verstrekt, samen met lunches en diners (afhankelijk van het schema). De uitkomsten en processen van de workshops worden gedocumenteerd en de foto's worden achteraf met je gedeeld.
Neem deel aan een interessante reeks workshops die de creativiteit stimuleren, nieuwe connecties creëren en je artistieke netwerk in Eindhoven versterken. Geleid door drie deskundigen op hun terrein, biedt Sectie-C Spring School een diepgaande verkenning van het concept van Thuis.
Deelname is kosteloos.
Voor jonge creatieve vanaf 18 jaar.
Aanmelden kan hier.
Workshop 2/3
De kracht van geur met Frank Bloem.
Begeleid door Nur Horsanalı.
Er zijn verschillende dingen die je het gevoel geven dat je ergens thuis bent of hoort. Naast rituelen en tradities heeft dit vaak te maken met de fysieke omgeving, zoals de soort inrichting van een woonkamer, het stratenplan in een stad of de geur van eten. Denk aan de keukentafel naast het raam, die je terugbrengt naar de momenten dat je met je vader praatte terwijl hij afwaste. Of een smalle straat met veel bomen, die je herinneren aan de wijk van je opa en oma. Ook geur speelt een enorm belangrijke rol in het karakter van een plek en je thuis en op je gemak voelt.
Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze meer aandacht kunnen geven aan hun reukzin. We gaan samen op zoek naar geuren die voor de deelnemers een gevoel van ‘thuis zijn’ representeren. Welke geur(en) zijn belangrijk voor jou? Waarom is dat zo? En hoe kan je geuren inzetten om je meer op je gemak te voelen? De deelnemers werken in de workshop toe naar een eigen geurenbibliotheek.
Koffie, thee en snacks worden gedurende de sessies verstrekt, samen met lunches en diners (afhankelijk van het schema). De uitkomsten en processen van de workshops worden gedocumenteerd en de foto's worden achteraf met je gedeeld.
Ben jij een dromer?
We weten inmiddels dat er veel gaat veranderen in dit gebied. Dat was ook het geval in de jaren '70 toen 't Karregat en Geestenberg werden gebouwd. Het was een radicaal sociaal experiment waar voorzieningen op één plein, zonder muren onder één dak samenkwamen. De hele wereld keek mee!
Nu zijn er opnieuw grote plannen in het gebied. Het creatieve ecosysteem van Sectie-C wordt gemengd met wonen en andere voorzieningen. We zoeken daarom deelnemers van Sectie-C en uit de buurt om radicaal mee te denken over deze verandering. Wanneer ontstaat er nieuwe liefde en wanneer bouwen we nieuwe muren?
In 4 sessies in mei en juni op de brug van Sectie-C brengen we al het mooie van Sectie-C en de buurt in kaart, om vervolgens te bedenken wat er kan gebeuren als je die werelden bij elkaar brengt.
De uitkomsten laten we na de zomer aan de wereld zien met theatrale ingrepen in de openbare ruimte. =13pxLocatie: De brug waar groot Sectie-C opstaat is onze thuisbasis en uitkijkpost.
=13pxData: Woensdag 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni van 15-17.00 uur
=13pxAls deelnemer ben je bij alle sessies aanwezig.Aanmelden: events@sectie-c.com
Neem deel aan een interessante reeks workshops die de creativiteit stimuleren, nieuwe connecties creëren en je artistieke netwerk in Eindhoven versterken. Geleid door drie deskundigen op hun terrein, biedt Sectie-C Spring School een diepgaande verkenning van het concept van Thuis.
Deelname is kosteloos.
Voor jonge creatieve vanaf 18 jaar.
Aanmelden kan hier.
Workshop 1/3
Genius loci met Jord van den Berg
Begeleid door Corradino Garofalo.
Genius loci is de latijnse term voor ‘geest van een plaats’. De deelnemers gaan op zoek naar hetgeen dat alle losse elementen die het gevoel van thuis geven aan elkaar bindt. Is er een ‘spirit of a place’? En als die er is, kunnen we deze begrijpen en met elkaar delen? Onder begeleiding van Jord van den Berg (NL) gaan de deelnemers op zoek naar patronen, overeenkomsten en regels die schuilgaan achter het gevoel van thuis.
Jord van den Berg is natuurkundige en docent. Daarnaast is hij lid van Stordes, een strategische ontwerpstudio die organisaties onderzoeken als zijnde ‘works of art’. Als outsider neemt hij de deelnemers mee in een geheel ander perspectief om te ontdekken wat de ‘organisatie’ van het ‘thuis voelen’ zou kunnen zijn. Is het te vangen in een algoritme of formule die ingezet kan worden om Eindhoven sneller thuis te laten zijn voor henzelf en alle andere nieuwkomers?
Koffie, thee en snacks worden gedurende de sessies verstrekt, samen met lunches en diners (afhankelijk van het schema). De uitkomsten en processen van de workshops worden gedocumenteerd en de foto's worden achteraf met je gedeeld.
A reference point; a place to build or rebuild; tangible versus intangible – what does Home mean to you?
Set within a symbolic world of a blank canvas – we invite contributors to delve into the essence of what it is we call home and its influence on how we move through the world. Shaped by workshops, performances, and artworks – our understanding of this topic will be collectively re-defined; exploring diverse traditions and cultural narratives – questioning how they intertwine with identity and belonging.
This Must Be The Place program invites individuals to immerse their senses and expand their perceptions through sound, touch, smell, and movement; exploring the concept of ‘home’ as a sensory, ever-changing notion.
As we journey from one contributor to the next, we explore the following concepts: the rhythm of traditions, the spirit of a place and, life as a canvas. Each installment unveils the intricate relationship between people, culture and objects – and what transforms spaces into meaningful places.
This event is curated by international designers who have embraced Eindhoven as a ‘home’ city while navigating the notions of identity and belonging within their daily lives. Each artist encourages you to reflect on your own lives and the impact of defining what ‘home’ means has had on who you are today.
‘Home’ isn’t easy to define, yet we all know it when we’re there.
Meer dan 50 designers, 30 creativen en de beste creative vibe die je in EIndhoven kan vinden. Dat is wat DDW @ Sectie-C is.
Volg ons voor het volledige programma!
Sectie-C
Een jubileum waar het voortbestaan van Illustere Figuren van afhangt. Impact hebben, vermaken en de wereld mooier kunnen maken. Met deze idealen richtten zeven vrienden tien jaar geleden het Friese theatercollectief Illustere Figuren op. Hoe staat het er nu voor met de vier overgebleven leden Raymond, Zen, Tim en Joeso?Titaantjes, naar het verhaal van schrijver Nescio, is het jubileum waar het voortbestaan van het theatercollectief van afhangt. Tien jaar lang werken Illustere Figuren nu samen. Hoe ga je om met obstakels op de weg, mensen die vertrekken, als het niet gaat zoals je hoopt, of als de wereld om je heen in rap tempo verandert? Wat blijft er dan over van je wereld die je voor ogen had?Illustere Figuren viert haar tienjarig bestaan met de grootste, meest bijzondere productie in haar bestaan! Ruim anderhalf jaar werkten, sleutelden, probeerden en bouwden ze aan deze voorstelling. In tegenstelling tot de vrienden uit het verhaal van schrijver Nescio weigerden Illustere Figuren om op te geven. Maar waar ligt eigenlijk de grens? Wanneer geef je op? Hoe ver ben je bereid te gaan voor je idealen? En hoeveel impact heb je nou eigenlijk echt?Je ziet de voorstelling Titaantjes. Een jubileum waar het voortbestaan van Illustere Figuren van afhangt. op 15 en 16 september op Sectie-C in THE POOL
"Drawn To" vestigt de aandacht op de intuïtieve relatie die ontwerpers hebben met hun werk door middel van kleinere objecten als uitdrukkingsgebaren.
Tekenen op of naar een volume, een vorm, een lijn, een verhaal. De pop-up store toont een kleurrijke ontmoeting van sculpturen en functionele stukken van 17 verschillende ontwerpers uit Nederland en België.
Opening vrijdag 8 september om 18.00 uur
Bar open voor het evenement, mojito's, muziek en petanque!
Pop-up shop open op zaterdag 9 en zondag 10 december van 10.00 tot 20.00 uur
DESIGNER DETAILS:
www.yoonshun.com
floralechner.com/Shop-home
www.jb-stuff.com
www.instagram.com/michelacastagnaro/
www.instagram.com/laetitia.delauney/
pyeori.space
www.instagram.com/songdong_93/
www.mayaleroy.com
diegoscopy.com
normakiskan.bigcartel.com
alexwerth.com
www.jiinyoon.com
www.instagram.com/anitasuster/
www.instagram.com/hugobeheregaray/
www.imkesloos.com
www.instagram.com/soidubtheeunforgiven/
www.pierrecastignola.com
www.olganisation.com
Sectie-C is het grootste creatieve makersterrein in Eindhoven en de thuisbasis van vele kunstdisciplines. Tijdens de eerste editie van CO•CO biedt Sectie-C van 2 t/m 4 juni een podium aan performatieve kunst.
Tijdens CO•CO ‘23 creëren makers van binnen en buiten het terrein wonderlijke ervaringen op karaktervolle plekken. Bezoekers gaan op ontdekkingstocht naar verborgen plekjes op het oude fabrieksterrein voor een unieke kunstbeleving.
Openingstijden
Vrijdag van 17:00 tot 20:00 uur
Zaterdag van 14:00 tot 22:00 uur
Zondag van 14:00 tot 20:00 uur
Horeca blijft langer open.
Tickets
Koop je ticket via Eventbrite. Het ticket is het hele weekend geldig en kost €15,00. Er zijn tickets met korting voor kinderen t/m 12 jaar en studenten.
Live @Anker - Dead Soil, Der Mancha Red
‘Art and Technology’ is dit jaar het thema van het Fotofestival wat weer plaats vindt van 18 tot 21 mei.
Voor het hele programma ga naar https://fotofestivaleindhoven.nl
Live bij Anker - No Matching Socks, He Said No, Death Sells
https://www.ankerstudio.nl
Gewoon komen om te zien met je eigen ogen!
16 april organiseert Fontys for good de Drive-in Cinema Charity Experience Eindhoven. Een studententeam is aan de slag gegaan om geld in te zamelen voor slachtoffers van aardbevingen in Syrië en Turkije. Ze zullen een film vertonen, hapjes en drankjes aanbieden en een toffe ervaring.
Geniet van deze unieke ervaring in Eindhoven en help tegelijkertijd mensen in Turkije en Syrië!
Ticketprijs is per auto.
. De lente is nu echt gestart en Maya Leroy en Pyeori Jung vieren dat met een kleurrijke en speelse expo. Ze vonden elkaar in de doodles die ze maken voorafgaand aan hun werken. Waar Maya vooral met de hand haar kleiwerken maakt en beschilderd heeft Pyeori een voorliefde voor aluminium, deze twee werken komen wonderbaarlijk mooi samen omringt door hun getekende voorlopers van het werk.
Open elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 en Zaterdag van 12.00 tot 17.00
Op 25 maart strijkt het Bier en Big festival weer neer op Sectie-C. Lekker de lente in je bol en een koud biertje in je hand. Wat wil een mens nog meer? Tijdens het festival kun je met je proefglas langs ruim 25 barren waar je bier kan proeven van de allerbeste nationale en internationale brouwerijen.
Haal je tickets hier
https://www.bierenbig.com/tickets/
Workshop Crowdfunding voor creatieve makers. Op 15 maart organiseren Sectie-C en voordekunst een gratis kickoff crowdfunding voor makers.
meld je aan
Een nieuwe voorstelling 16-17-18 december in het theater van Carte Blanche op Sectie-C
Peter van Loon gaat samen met Johnny Mirer de absurditeit en regelgeving van de zorg te lijf. Hoe is het om te moeten dealen met alle ins en outs van de huidige zorg. Vol humor en beweging maken zij deze voorstelling tot een juweeltje. Gebaseerd op de ervaringen van een deelnemer van de Werkplaats.
Heethoofd is een concept van Johnny Mirer en Peter van Loon en wordt gespeeld door Peter van Loon.
De eerste kerstmarkt op Sectie-C! Samen met OST en BeterBoompje zorgen wij voor de beste kerst start die jij je maar kan wensen. Dus kom gezellig gluhwein drinken struinen langs de markt kraampjes en natuurlijk jou BeterBoompje ophalen.
Voorstellingen 19 en 20 november in het theater van Carte Blanche op Sectie-C
Regie: Liesbeth Reeser
Spel: Stefan Jung en Rob Krikke
Stefan en Rob spelen een vader en zoon op basis van eigen ervaringen. Hoe is het om op te groeien en ouder te worden. En hoe is het om ouder te worden met een kind met een beperking. Of te ontdekken dat ook jouw vader ouder en kwetsbaarder wordt. Een voorstelling voor ieder die hier wel of niet mee te maken heeft. Herkenbaar en rakend.
een Sectie-C samenwerking die Rockt.
Op zaterdag speeld ons enige echt SueMe bij Ost.
Op de eerste zondag van de Dutch Design Week) wordt er een designveiling in THE POOL georganiseerd met echte veilingmeesters!!!
Het wordt een avond vol grappen, lekkere drankjes, misschien een echt stukje design krijgen waar je al naar verlangde maar soweiso een avond om nooit te vergeten!
Elke dag tijdens de DDW zal er om 16.00 een verrassing zijn, laat je fantasie maar de vrije loop over wat er kan gebeuren als je ontwerpers en creatieven alle vrijheid geeft.
Als nieuweling moet je lef hebben om met je tenen in het water van hedendaags design te dippen. Tien pas afgestudeerde studenten (2021+2022) van de Design Academy Eindhoven duiken in het onbekende en verkennen en tonen hun creativiteit en individualiteit in hun allereerste gezamenlijke DDW-tentoonstelling. De deelnemers, allemaal nog nat achter de oren, selecteerden elk een kenmerkend werk dat hun ontwikkeling tot onafhankelijke professionele ontwerpers weerspiegelt. Hier te zien zijn op designhotspot Sectie-C - een natuurlijke habitat voor zowel talent als bekende ontwerpers en kunstenaars - zou een internationale carrière in gang kunnen zetten. De toekomst zal uitwijzen of je getuige bent van een zachte golf of een tsunami.
De Dutch Design Week komt steeds dichterbij. Van 22 tot 30 oktober zal Sectie-C weer bruisen.
Met meer dan 90 ontwerpers die hun werken presenteren en vele studio's die hun deuren openen om je een kijkje achter de schermen te geven. Er zullen heerlijke plekken zijn om te borrelen en te dineren. Er zullen optredens, muziek, vuurtjes en een geweldige energie zijn.
Wij kunnen niet wachten!
In oktober 2012 gingen de deuren open en de versterker aan. Na een repetitie of 800 door tientallen bands is het zover: Anker Studios bestaat 10 jaar en dit moet gevierd worden.
Dus blok 17 september in je agenda van 16.00 tot 01.00 uur en houd onze website in de gaten voor het volledige programma.
The Wave organiseert een kledingruil op 17 september in THE POOL op Sectie-C. Breng kleding mee die niet meer bij je esthetiek past en ga op zoek naar nieuwe diamanten om je huidige te verbeteren.
We werken ook samen met lokale organisaties die misschien jouw diamanten nodig hebben.
Dus breng alles mee wat je kunt delen en we zien je om 14:00 bij THE POOL!
Twee nieuwe makers ontmoeten elkaar in THE POOL op Sectie-C resulterende in een spannende expositie van Corradino Garofalo en Hemaseh Manawi Rad. Verschillend werk, verschillend handschrift in één expositie.
Bezoek THE POOL en vergeet je zwembroek niet mee te nemen!
Open elke dinsdag en vrijdag van 10:00 - 17:00
Deze mooie zomer is het tijd voor de 16e editie van Bier & Big, summertime! Het gezelligste bierfestival van Nederland.
Deze dag zullen er wederom weer heel veel nationale en internationale topbrouwers aanwezig om hun beste en nieuwste bieren aan jullie te laten proeven. Dit wordt met jullie gegarandeerd weer een topdag met Bier EN Big....... & heerlijke plaatjes & dj’s & summervibes & poolarea’s & zitzakken & foodtrucks & bierbrouwers & wijn & fris & pinball & veel fun & feest & nog veel meer!
Beerbliotek / Bliksem / Ciderwinkel / De La Senne / De Man / Eleven / Engelbertus / Frontaal / Full Circle / Kaapse Brouwers / KEES / L’apaisse / Left Handed Giant / Mederij Marcus / Lobik / De Moersleutel / OLDSKOOL / Overtone / Pulfer / Sacrilege / Seven Islands / Sierra Nevada / Siren / 100 Watt / Superfreunde / To Ol / True Brew Co. / Vault City / Bao Beer
www.bierenbig.com/tickets/]Tickets en info
In de zomer wil je vrij zijn en alles doen wanneer je maar wilt, daarom presenteren wij een 24/7 expositie in THE POOL. In de zomer wordt er in een grote etalage een vervreemdend en fantasierijk landschap gecreëerd door Tessa Koot en Frits Achten.
Tessa manipuleert de werkelijkheid door ideeën, beelden en concepten naast elkaar te plaatsen. Koot vormt een wereld die niet zozeer een weergave is van verschillende overtuigingen, maar meer een reeks kruispunten tussen het hedendaagse en het fantasierijke leven.
Frits daarentegen vult de ruimte met een prachtige verzameling intrigerende objecten. Een decor dat herinneringen oproept aan andere continenten en culturen, of een versteende tuin uit vervlogen tijden.
Voor wie altijd al had willen weten welke toffe dingen er gebeuren bij Anker Studio openen ze op 23 juli haar deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen.
THE POOL is het culturele clubhuis van Sectie-C waar iedereen welkom is, waar iedereen wordt uitgenodigd en waar iedereen wordt aangemoedigd om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen. En dus is het tijd voor de eerste POOL PARTY. Het zou THE POOL niet zijn als we geen meet-up zouden organiseren.
De Missie + 575 verzorgen de line-up waarbij de één een "less is more" mentaliteit heeft en de ander niet bang is om iets extra's te geven. Kom zondag 17 juli vanaf 14.00 uur langs.
Twee nieuwe makers ontmoeten elkaar in THE POOL op Sectie-C resulterende in een spannende expositie van JB Gambier en Tim Teven. Verschillend werk, verschillend handschrift in één expositie.
Bezoek THE POOL en vergeet je zwembroek niet mee te nemen!
Open elke dinsdag en vrijdag van 10:00 - 17:00
Eind mei vindt de 2e editie van Fotofestival Eindhoven plaatst op Sectie-C. Na een succesvolle pilot vorig jaar, precies tussen twee lockdowns in, is het nu tijd om het 'festival' in 'Fotofestival' eer aan te doen. Van 26 tot 29 mei tonen ruim 25 gevestigde namen en nieuw talent hun werk en veranderd Sectie-C in een gezellig festivalterrein. Naast prachtig en intrigerende foto's is er ook ruimte voor multidisciplinaire kunstwerken en uitdagende exposities die je moet ervaren in plaats van bekijken.
Imagine - Scheppers, Spiegelaars en Dromers is het thema. Is er nog iets niet gefotografeerd in deze tijd van internet, smartphones en algoritmes? en hoe beïnvloed die constante monotone beeldenstroom ons? Hoe sterk is de menselijke verbeeldingskracht überhaupt nog? Kom het ontdekken tijdens Fotofestival Eindhoven!
Kom met ons mee naar The Pool Party. Pak een ijsje, geniet van The Pool, bak in de zon en vier de nieuwe expositie ruimte van Sectie-C.
Op vrijdag 6 mei van 17:00 tot 20:00 openen we The Pool op Sectie-C met een expositie van Olga Flor en Willem van Hooff. Kom langs voor een drankje, een ijsje en een mooie expositie.
We openen The Pool op Sectie-C met een expositie van Olga Flor en Willem van Hooff. Bezoek de expositie en vergeet je zwembroek niet mee te nemen!
Open elke dinsdag en vrijdag van 10:00 - 17:00
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Corradino Garofalo, Vantot en Maarten Baptist.
Op 10 april gaan we van 12:00 tot 17:00 uur slijpen voor het goede doel : Prinses Maxima Centrum doet onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. De inmiddels wereldberoemde jonge stadsheld Stendemessenslijper gaat uit naam van zijn overleden broer Wies, samen met mij, zijn opa en vader keihard voor jullie aan het werk.
Slijpevent is vooraan bij de hoofdingang daar zit SCHERPEINDJE ambachtelijke messenslijperij Eindhoven. Donaties gaan met een speciale QR code. De code hangt overigens over het hele terrein, u kunt die dag ook zonder mesje een donatie doen. Bij een aankoop, bij een hapje of een drankje..of gewoon.
%22%7D]Kijk hier voor meer informatie van alle leuke dingen die speciaal voor deze dag te beleven is.
Alweer de 15e editie van Bier & Big. Het gezelligste bierfestival van Nederland. Deze dag zullen er weer heel veel nationale en internationale topbrouwers aanwezig om hun beste en nieuwste bieren aan jullie te laten proeven. Dit wordt een topdag met Bier EN Big! We'll beer back: 26 maart 2022!
Haal hier je ticket en kom ook!
Op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022 wordt het allereerste Eindhoven Open Pinball toernooi georganiseerd door The Pinball Club op Sectie-C. De winnaar krijgt een weekend lang een flipperkast naar keuze!
Op zaterdag 19 februari worden de voorrondes gespeeld op 8-10 flipperkasten, en zijn er 5 flipperkasten voor bezoekers beschikbaar.
Op 20 februari worden de finales gespeeld, aansluitend zal rond 14:30 de vinyl afterparty starten met DJ Robabilly “anders ga je lekker zelf draaien.”
Het toernooi is Swiss format, waardoor ook beginners kans maken. Hotdogs, Dr Pepper, Brabantse worstenbroodjes, speciaalbiertjes, broodje gezond, et…. We got it!
Voor tickets klik hier!
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Op Sectie-C zijn we natuurlijk ook van de partij en kun je langskomen en een kijkje nemen in de studio's van onze ontwerpers.
Op Sectie-C kun je langsgaan bij Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Atelier Mats, Studio Remy en Maarten Baptist.
Eerste editie Fotofestival Eindhoven: 23 fotografen tonen het thema 'Joy of Missing Out'. Don't miss it.
De afgelopen 18 maanden hebben veel fotografen en andere creatieve makers zekerheid en inkomen gemist. Liefhebbers van kunst en cultuur misten de evenementen. En in onze maatschappij was van alles mis. Tegelijkertijd ontstond er tijd en ruimte, nieuwe inspiratie en focus. Wat het opleverde, tonen de fotografen en beeldenmakers tijdens Fotofestival Eindhoven. Urgenter dan De Vooravond, stimulerender dan Easy Toys en lekkerder dan Heel Holland Bakt.
Meer info klik hier!
Sectie-C is een locatie met studio's van meer dan 100 designers, kunstenaars, fotografen, artiesten en andere creatieve ondernemers. Tijdens Dutch Design Week (DDW) is Sectie-C is één van de hoofdlocaties met jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers. Hier krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij een ontwerper. De unieke samenwerkingen tussen ondernemers, ontwerpers en artiesten op het terrein zorgen elk jaar voor een bijzondere ervaring!
Openingstijden
16 t/m 23 oktober van 11:00 tot 20:00
24 oktober van 11:00 tot 18:00
Hartenkoning kan eindelijk de voorstelling spelen waar ze al zo lang geleden mee begonnen zijn met repeteren. Een voorstelling geïnspireerd op de stomme film en Hendrik V.
Dit is de tweede voorstelling uit de reeks 'Kroonwerk' welke speelt op 9 en 10 oktober in ons theater op Sectie C.
Tickets
We zijn terug! Het gezelligste bierfestival van Nederland. De 14e editie alweer van Bier & Big. De beste nationale en internationale brouwers zullen deze dag aanwezig zijn!
Tickets
Op zondag 13 juni aanstaande is er weer een Sectie Sale, dit keer op het middenterrein tegenover hal 14 bij/rondom de picknickbankjes. Vanaf 12:00 tot 16:00 uur worden de deuren geopend voor bezoekers die al het mooie werk van Sectie-C’ers kunnen bewonderen en/of kopen onder het genot van de ouderwetse gezelligheid van Sectie-C! Alles natuurlijk op 1,5 meter afstand.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink,Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink,Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink,Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
#designopen is een initiatief waarbij de design community in Eindhoven gezamenlijk de deuren opent voor jou. Meer dan 20 designers en design studio’s doen mee. Op Sectie-C kun je langsgaan bij Studio Onno Adriaanse, Michela Castagnaro, Job van den Berg, Martens & Visser, Studio Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Studio Speciaal, Antigoon, Sander Wassink, Tijs Gilde, Paul Coenen, Tim Teven, Collaboration-O en bij de Kazerne vind je het werk van VANTOT.
We nodigen jou graag uit om bij ons op de studio langs te komen om onze nieuwe projecten te bekijken en weer even met elkaar bij te praten. We hopen je te zien!
Wat kan wél om recent werk te promoten? Hoe bereiken we mogelijke opdrachtgevers? Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten we met meer dan 10 Eindhovense designers en designlocaties – waaronder, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Sectie-C en NRE – de handen ineen te slaan en onder de noemer ‘Design Open’ tegelijkertijd onze deuren te openen.
Klik HIER voor een actuele lijst/plattegrond met de deelnemers.
We nodigen jou graag uit om bij ons op de studio langs te komen om onze nieuwe projecten te bekijken en weer even met elkaar bij te praten. We hopen je te zien!
Wat kan wél om recent werk te promoten? Hoe bereiken we mogelijke opdrachtgevers? Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten we met meer dan 10 Eindhovense designers en designlocaties – waaronder, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Sectie-C en NRE – de handen ineen te slaan en onder de noemer ‘Design Open’ tegelijkertijd onze deuren te openen.
Klik HIER voor een actuele lijst/plattegrond met de deelnemers.
We nodigen jou graag uit om bij ons op de studio langs te komen om onze nieuwe projecten te bekijken en weer even met elkaar bij te praten. We hopen je te zien!
Wat kan wél om recent werk te promoten? Hoe bereiken we mogelijke opdrachtgevers? Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten we met meer dan 10 Eindhovense designers en designlocaties – waaronder, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Sectie-C en NRE – de handen ineen te slaan en onder de noemer ‘Design Open’ tegelijkertijd onze deuren te openen.
Klik HIER voor een actuele lijst/plattegrond met de deelnemers.
We nodigen jou graag uit om bij ons op de studio langs te komen om onze nieuwe projecten te bekijken en weer even met elkaar bij te praten. We hopen je te zien!
Wat kan wél om recent werk te promoten? Hoe bereiken we mogelijke opdrachtgevers? Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten we met meer dan 10 Eindhovense designers en designlocaties – waaronder, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Sectie-C en NRE – de handen ineen te slaan en onder de noemer ‘Design Open’ tegelijkertijd onze deuren te openen.
Klik HIER voor een actuele lijst/plattegrond met de deelnemers.
We nodigen jou graag uit om bij ons op de studio langs te komen om onze nieuwe projecten te bekijken en weer even met elkaar bij te praten. We hopen je te zien!
Wat kan wél om recent werk te promoten? Hoe bereiken we mogelijke opdrachtgevers? Na het wegvallen van (inter)nationale design evenementen als de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten we met meer dan 10 Eindhovense designers en designlocaties – waaronder, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki&Joost, Sectie-C en NRE – de handen ineen te slaan en onder de noemer ‘Design Open’ tegelijkertijd onze deuren te openen.
Klik HIER voor een actuele lijst/plattegrond met de deelnemers.
Digitaal is de huidige representatienorm. Je kunt je afvragen hoe je eigenlijk een driedimensionaal object op een scherm waarneemt. Het twee dimensionale beeld kan ver verwijderd zijn van de werkelijkheid, omdat er nu geen manier is om iets fysieks te ervaren. Dus waarom moeite doen? Papercut - een kijk op deze snelle nieuwe realiteit van de noodzaak om inhoud aan te passen. Wat gebeurt er als je een fysiek concept digitaal maakt, met het gepresenteerde werk gemaakt van kartonnen uitsnijdingen, als vervanging.
www.surplus-surplus.com
Bekijk de expositie in onze virtuele expositieruimte
www.sectie-c.com/exhibition
Dit jaar presenteert Oost-C zichzelf in de grote zaal van Carte Blanche op Sectie-C. Een tentoonstelling waar design en kunst elkaar ontmoeten. Waar disciplines vervagen en losse elementen samenkomen in één ‘gesamtkunstwerk’.
De tentoonstelling is niet statisch. De samenstelling van de objecten verandert gedurende de Dutch Design Week, waardoor er elke dag een compleet nieuw beeld ontstaat. Deze veranderingen worden zowel live (in hun beweging) als op vaste momenten (als stillevens) vastgelegd door fotografe Lisa Klappe.
Studio Speciaal, de enige ontwerpstudio binnen Oost-C, neemt de leiding en stelt de tentoonstelling samen. In de tentoonstelling is werk te zien van kunstenaars Gijs van Bon, Tijs Rooijakkers en Frits Achten. In deze tentoonstelling zal Studio Speciaal ook voor het eerst hun nieuwe meubelcollectie aan het publiek presenteren. Deze meubelcollectie wordt gepresenteerd in een ongebruikelijke setting en raakt vervreemd van de werkelijkheid door de objecten eromheen.
De eerste editie van de Eindhoven Global Goals Jam gaf organisaties de kans om na te denken over manieren om diensten en producten op een duurzame en impactvolle manier te leveren. Nu we nieuwe concepten en ideeën hebben, hoe gaan we verder?Met dit evenement willen we de vaart erin houden. We nodigen de organisaties en mensen die hebben deelgenomen aan het vorige evenement - maar ook nieuwe organisaties, experts, ambtenaren, creatievelingen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deelname aan toekomstige edities - uit om deel te nemen aan deze Q&A om de vraag te beantwoorden: wat moeten doen om duurzame innovatie vooruit te pushen?
Op zondag 19 juli, van 12.00u tot 17.00u, wordt de allereerste editie van Atelier-Sale op het creatieve terrein Sectie-C georganiseerd.
Op het voormalige Stork-Nolte terrein zijn meer dan 250 grote en kleine ondernemers gevestigd. Een groot deel daarvan houdt zich bezig met design of cultuur, zoals ontwerpers, ambachtelijke producenten, fotografen, theatermakers en veel ondersteunende bedrijven.
Om je kennis te laten maken met Sectie-C organiseren de huurders op zondag 19 juli gezamenlijk de eerste versie van de Atelier-Sale. Op het buitenterrein laten zij zien wat zij doen, wat ze produceren of waar ze voor staan. In de buitenlucht kun je kennis maken met alle creativiteit, design, vakmanschap en innovatie die het terrein rijk is. Er zijn demonstraties, er worden ‘misbaksels’ verkocht, maar ook designproducten, restanten van materialen, oud gereedschap en je kunt genieten van een kop koffie, een goed glas wijn of een vers gemaakte maaltijd of klein hapje bij een van de food-makers van Sectie-C.
Toegang is gratis.
During this workshop photographer Maarten Coolen will make a professional portrait of you and Wessel Dragt will teach you the basics of handwriting and composition. With your portrait and a beautifully written text you will work on a beautiful composition. Then you will make your own blueprint and go home with a unique work of art. // Dates & time: Saturday 19/10 14:00h - 16:30h - Sunday 20/10 14:00h - 16:30h - Saturday 26/10 14:00h - 16:30h - Sunday 27/10 14:00h - 16:30h // Tickets: €50,- // [url=https://www.maartencoolen.nl/agenda/laboratorio-negativo-positivo/]Book your workshop now![/url]
Tuurlijk (Martijn van der Ven) + Eliska Slovakova + Mizdruk + Maarten Coolen + Verse Beeldwaren - Time for a change, discovering vintage Enicar
In 1913, Swiss watch brand Enicar was founded in La Chaux-de-Fonds. It would become one of the first watch manufacturers to export watches to China in the 1950’s. With factories in Lengnau and Oensingen, the business of founder Ariste Racine made impact with high quality time pieces. Enicar sold over 800.000 wrist watches per year in more than 90 countries worldwide. And then the ‘quartz crisis’ hit. In 1987, Enicar ended. Martijn van der Ven is a long-time admirer of Enicar and its heritage. In 2018, he decided to create a book about the lost brand. He went to Switzerland to do research and interview former employees. He even traced down the grandson of Ariste Racine, now 76 years old. Thanks to a successful Kickstarter campaign, Martijn was able to carry on his passion project.The book will be a combination of storytelling, interviews, design, antique advertising, watch brand history and photography. For the photography, Martijn and his team ‘recreated’ set pieces from 1979, 1971, 1968, 1944 and even 1918. These stories of magical realism, combined with poetic writing, and the first previews of the upcoming book will be presented during DDW. www.enicar.org/ www.tuurlijk.net
(Note: this performance will be in Dutch.) Tussen de aarde en het puin zien we het lichaam van een man. In ‘Melk en Honing’ voltrekt zich de droom van een man. Een laatste aarzeling, een eerste moment van besluitvaardigheid en de poging om opnieuw te beginnen. Met zijn voeten, die modder en zout water hebben getrotseerd, zet hij zijn eerste stappen op het warme asfalt. Vanaf dit moment kan hij het succes van de stad ruiken in een parfum van roet en fijnstof. Een wereld vol belofte. Deze zeecontainervoorstelling van Afslag Eindhoven duurt 15 minuten en speelt meerdere keren per dag. Kijk voor data en tijden op www.afslageindhoven.nl of bij de zeecontainer zelf.
Based on work processes that arise in the production of the PoD collection that they realize in the workshop. Based on 1 basic form apply surface treatment to stainless steel by heating, a diverse color pattern arises. The color depends on the heat other surface methods - polishing - sanding - blasting - heating - sheet - patinate. The same basic shape bending so that there is a product arises. Examples are available but there is certainly room for the student to experiment. By using multiple basic forms other (larger) products arise. this by bend together, bend around. // Dates & time: on request, send an email to dag@studiodag.nl // Tickets: Basic price of the course is €15,- per person. - material costs: €7,50 per basic form.
The project 'A Plant In The Wrong Place' questions our perception of what is right and what is wrong. It is an ode to the small and humble in the urban landscape by giving unwanted plants a vessel to value their beauty.
The city is a fascinating playground for observation. It is a place where nature collides with man-made structures. Narrow gaps of pavements or traffic islands form fertile interspaces, which are secretly being occupied by weeds and wild flowers. These plants are mostly unwanted in human-controlled settings and therefore in the "wrong place".
The project is a collaboration of Rene Siebum & Tina Stieger.
There will be several new works and prototypes on display next to experimental works made with materials from the carpet company Tarkett / Desso and the lighting company Lumenso.
www.sanderwassink.nl
Last year Future More Collective hosted their debut exposition at Pullman Hotel Eindhoven. Showcasing their view on "future mythologies". This year Future More Collective teamed op with Lumus Instruments. Together they present a diversity of perspectives towards the interaction and value of light.
ON/OFF is an interactive experience showcasing the spectator a contemporary view on the utility and perception of light. A rich and diverse scene of light-objects and space where simultaneous interaction is created.
Impressive improvisations from an orchestra whose work is based on your identity and the natural environment. The chirpers combine their sounds with percussive rhythms. The exceptional acoustics of Sectie-C also play a major role, combining to conjure up an unforgettable, magical experience.
The 1st Little Spotted Woodpecker, the Pigeon, the Green Woodpecker, the Moorhen, the Middle Spotted Woodpecker, the Cuckoo, the Black-billed Cuckoo, the 2nd Little Spotted Woodpecker, the Woodcock, the Owl, the Nightingale, the Black Woodpecker, the House Sparrow and the Curlew: differently feathered orchestra members work together to deliver the highest quality of improvisations and to achieve more than perfectly played notes. Bring your identification card with you, listen and enjoy!
www.jellemastenbroek.nl
Porcelain is a very strong and beautiful material that's perfectly suited for other purposes then only tableware. Studio Harm and Elke shows that in their new products. Visit Studio Harm and Elke for their new collection.
But also the doors of the big ceramic studio are open for a visit. You can see (and experience!) how all the products are handmade in Eindhoven. Experience it yourself? Follow a workshop in the ceramic studio during the Dutch Design Week.
LUM is an archaic sound which connects us to the earth and names Daniel Costa's first line of rugs, which is rooted in the Himalayas, the ground where yak, sheep and goat graze and over hundreds of years have adopted to whipping weathers. Where the mountains set the tone to life, survival, mythology and craft.The collection is realized in collaboration with van Caster and is connected to the local spinners and weavers, as well as it is interwoven with yak farmers, who live in very remote areas high up in the Himalayas. LUM is the beginning of a long-term research project into sometimes rare or forgotten, sometimes daily and astonishing basic, or in reverse very intricate techniques of fibre-processing and rug crafting. The fibre is the beginning and expression of all textile quality, it defines the lifetime of a rug, the way it lasts and ages. Therefor Daniel chooses to work with yak fibre, which has been used by nomads to make clothes, rugs and tends, it is strong, has a primordial tune, a reassuring hand and a gentle shine. Daniel uses Tibetan sheep wool, which is characterized by its long and durable nature, nettle, a fibre with innate strength and silent beauty and goat hair, which is another mythological fibre, said to protect from evil, it is antibacterial, archaic, and lasting. LUM is the humming of a love-song to hand and fibre, matter and people, animals, plants and the fertile soil. An ode to the hand and the hand-me-down. The project is documented together with Juliette Chrétien.
The downsides of tourism are becoming more visible, but at the same time tourist spots generate a fascinating culture of their own. With the Tourist-Site-Seeing project Florian de Visser looks at places of mass tourism as a cultural tourist, and translates them into large-scale conversation objects.
Earlier this year Florian organised ‘guided tours’ and talked about observations in Barcelona, Prague, Venice, Genoa and Tokyo. During the DDW he elaborates on one observation with The Hidden Gem Shop.
At places of mass tourism we look desperately for unique experiences, with as few other tourists as possible. In the streets tourist guides present themselves as real local experts and we Googles en masse for "hidden gems" and "off the beaten track". In the end we all end up in the same places. In the Hidden Gem Shop you can buy 100% unique experiences for just one euro.
In addition to the Hidden Gem Shop at Sectie-C, Florian will also design a Tourist-Site-Seeing hotel room at Hotel Insomnia / De Fabriek.
Explore how fruits and vegetables are adjusted and could be made to feed the growing world population. Seven animations and one book give you insight in the hidden world of crop development, the complexity of our food system and makes you understand why the European food policies needs to change.
Biotechnology and biodiversity are abstract words that come to live talking about food security and urban development. To ensure food security, not just in Europe but mostly in developing countries, innovative techniques are necessary to develop edible plant or adjust existing plants to the fast changing weather conditions. These techniques exist, but they are still subject to strict legislation in Europe due to the complexity and variety of these genetic techniques. The usability of these techniques is thereby practically excluded. The Gene Machine (2017) showcases the variety and the book Genetic Modification & Sustainable Agriculture gives insight in the complexity and the context of these new techniques within the food system. From Cabbage to Super-cow (2019, NEMO), emphasizes on how these techniques work and shows the differences and comparisons. Seven additional animations make these different techniques tangible and accessible.
www.enlightens.nl
This year Agri Meets Design has relocated from the Ketelhuisplein to Sectie-C. At this creative hub we present STUDIO Agri Meets Design: a place where designers, famers, policymakers, businesses and people of the Dutch Design Week come together. Since 2012 Agri Meets Design has brought the Dutch Agrofood and creative industry together with the ambition to create a future proof food system. In STUDIO Agri Meets Design we look back at seven years of best practices and accumulated knowledge. Which design principles work best for certain phases or types of change? In this week (together with enthusiastic stakeholders) we want to develop the future foundation of Agri Meets Design. For instance, how can designers contribute to a new circular agricultural food system in the Netherlands? In different workshops we embark on exciting new projects and collaborations together. Are you a designer, farmer, policymaker or food professional that wants to join us on this adventure? Stop by at the STUDIO!
Stilled Life captures the beauty of a fleeting moment for all senses to absorb. Our eyes are free to wonder while the mind takes a pause. Our feet remind us of our sense of touch while we walk on water.
In an ethereal landscape of spatial installations and objects, Rive Roshan explores the calming qualities of light and reflection, hoping that visitors will fully immerse themselves in this mindful experience.
The studio will present new work including a collaboration with Moooi Carpets, 3D printed sand objects and new collectible glass pieces in a curated themed installation.
Wikkelhouse is what you get when an everyday material finds a groundbreaking purpose. Using cardboard as its main building material, Wikkelhouse is a cutting-edge sustainable house with exceptional constructive strength, made up of 1.2 meter deep segments that can easily be (dis)connected.
Looking for a contemporary office or holiday home? Temporary housing or a fair stand? Wikkelhouse can be whatever you want it to be. The basic construction of the house is made up of 1.2 meter deep segments that can easily be connected and disconnected. The core of Wikkelhouse is top-quality cardboard, wrapped around a unique patented house-shaped mould. Multiple layers of cardboard are bonded together with eco-friendly glue. To protect the material, the cardboard is waterproofed using breathable foil and finished with wooden cladding boards. The result is an incredibly robust sandwich structure with optimal insulation qualities. With a weight of only 500kg per segment, Wikkelhouse doesn't need a foundation and can be placed anywhere. Each house can be extended with a smart ‘Home’-segment including a kitchen, shower and bathroom. It can hold glass of closed facades. Since Wikkelhouse is sustainably produced and made of materials that have minimal impact on the environment, it is 3x more eco-friendly than traditional housing. Moreover, the segments can be reused over and over again and are 100% recyclabe.
WE FEEL FINE, or better said we want to feel fine and we want to be fine with the fact that despite everything we can feel miserable.
Anne Ligtenberg and Mats Horbach show how they use design to make the world a bit more human.
And you feel that.
WE FEEL FINE, or better said we want to feel fine. We want to live in a nice surrounding. We want to feel heard and understood. We want do things that make us feel good. We want to be fine with the fact that despite everything we can feel miserable.
Anne Ligtenberg and Mats Horbach show with WE FEEL FINE how they use design to make the world a bit more human. The products that we use, the spaces that we live in, the systems that we are a part of or the information that we take in need to be designed with care and attention. Because you will feel that.
During this Dutch Design Week Niels Hoebers Stop Motion Studio will launch Slow Stories and a first series of it's story frames.
Slow Stories are subtle stop motion animated scenes that explores the boundaries of film and art and what is still narrative. Performed in 5 new pieces. In contrast to our daily online video consumption full of hyperactive eye candy, Slow Stories will give the viewer back peace and tranquility and creates space for your own interpretation & imagination.
The PH:X exhibition shows a unique overview of highlights from the collection of Paul Heijnen Studio, made during the past decade.
Collectors, museums and institutes made it possible to bring together a number of limited editions and one-offs in the heart of Sectie-C, where Paul Heijnen started his studio ten years ago. This collection shows the evolution of Paul's work and connects what has been to what is yet to come.
Throughout history, art and religion have been intimately intertwined. Most splendid works were created to celebrate the glory of God. These days, believers are increasingly hard to find and churches remain empty. Places of worship are being turned into venues for the more mundane of human pursuit.
With Crossing Off The Cross, Victor Sonna explores this process of desecration, converting unwanted religious objects such as crucifixes and candelabras into a series of 12 everyday objects including a seat, vase and ladder. In a supreme act of re-creation, Sonna destroys the original, using the brass fragments to craft an entirely new whole and function. Traces of the holy remain, but assume a different meaning in this altered, earthly context.
Graphic Machinery is an ongoing experiment by Antigoon in creating artworks with DIY computer controlled drawing machines. Four machines producing large and small scale artworks during the Dutch Design Week.
It's an exploration in freedom and restrictions that comes with building your own machines. Creating artworks with conventional tools for humans but unconventional tools for machines. Celebrating imperfections through the use of these tools. A collaboration between analog & digital and between human & machine.
The constant changeovers and performance-like curating of the graduation work presented – walled by all projects on view in storage – expresses how these young design talents are still in the early stage of constructing their careers, after having carefully shaped their creative personalities.
We all know this: Something is never completely finished. There is always room for improvement. You want to move forward. You want to keep growing.
Plans and projects are in the pipeline. Your website is getting there. Your portfolio is expanding. Your career is under construction. Your company is under construction. Your ambitions are under construction.
And yes, this exhibition is also UNDER CONSTRUCTION.
Get up close and personal and see how young, freshly graduated design talents search, slide and spin with their graduation work, the first foundations of their professional career as a designer.
YA Present! UNDER CONSTRUCTION is a dynamic, living exhibition that showcases the graduation work of this year’s class of design graduates.
Also check the YA Present! EVENING SESSIONS, an inspiring series of events developed by the design graduates themselves, and including the launch party of the YA Special! graduation issue of Dude, Dutch Designers Magazine.
A working space filled with stories, models, prototype, products and objects. In this organized chaos Job van den Berg will present projects from the past years. Experience the tension between job’s designs and the space where it all is created.
Job van den Berg is a furniture and product designer with a fascination for materials and industrial manufacturing processes. With his design studio he researches and develops innovative production processes, materials and applications in collaboration with various manufacturers. This results in products that are positioned at the interface between industry and art.
Steven Banken will present a new version of his Copper Lamp in brass. Some other products of his collection and custom furniture will be presented ‘on set’. The exhibition will take place in his studio and workshop on Sectie-C.
Next to the exhibition of Steven Banken you could walk around on the set of television program ‘Toekomstbouwers’ which will be recorded in the same Hall of Collaboration O.
Tijdens de workshop leer je je eigen lichtgevoelige papier maken, om daarop vervolgens met behulp van een UV-lichtbron je eigen foto af te drukken.
Sinds 2010 vindt op Sectie C de ontwikkeling tot creatief ecosysteem plaats waar momenteel meer dan 250 ondernemers gevestigd zijn. Het ecosysteem met een uitgebalanceerde mix van makers en ondersteunende bedrijven genereert een plek die aantrekkelijk is voor experiment, ambitie en ondernemerschap.
Vanaf het ontstaan heerst er een unieke instelling van zelfredzaamheid en eigen regie. De kunstenaars, ontwerpers, muzikanten, schrijvers en ambachtslieden zien nagenoeg altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Deze mentaliteit zorgt ervoor dat de hechte gemeenschap nieuwe ideeën, innovatieve producten en bijzondere oplossingen levert. Onverwachte ontmoetingen tussen de verschillende partijen kunnen daarbij frisse samenwerkingen teweegbrengen die iedereen laten groeien. Vrijheid heerst op Sectie C en laat haar ‘bewoners’ op een originele en bewuste manier creëren.
Receptie
040 760 1285
Vereniging Sectie-C
community@sectie-c.nl
Stichting Sectie-C
foundation@sectie-c.com
Tours
tours@sectie-c.com
Evenementen
events@sectie-c.com
Download and view high resolution press photos of Sectie C.
Publication of these images is permitted only for non-commercial purposes. The mention of both the photographer and Vereniging Sectie-C is mandatory.
Press requests
Wil je deel uit maken van Sectie C?
Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.
Formulier
Boek een rondleiding!
Een lokale gids leidt je rond en neemt je mee in het verhaal en de sfeer van Sectie C.
De gids kent de plek als geen ander en wandelt samen met jullie binnen bij de werkplaatsen van ontwerpers, makers en andere creatieven. Zij vertellen je met enthousiasme over hun praktijk. Daarnaast delen we graag de aanwezige kennis over het bottom-up realiseren van ons creatieve ecosysteem.
Maandag t/m vrijdag zijn de beste dagen om Sectie C te bezoeken en uiteraard tijdens een evenement.
We vragen je om onderstaand formulier in te vullen, zodat de gids er voor kan zorgen dat de rondleiding zo goed mogelijk aansluit op jullie wensen en interesses.
Een prijsopgave voor de organisatie en uitvoering wordt opgesteld op basis van het ingevulde formulier.
Formulier
Vereniging Sectie C vertegenwoordigt de huurders en onderhuurders en behartigt hun belangen bij de verhuurder, Stichting Sectie C en gemeente Eindhoven. Alle zaken met betrekking tot de ontwikkelingen op en van het terrein hebben de aandacht van de vereniging. Daarnaast zet zij zich in om de community te faciliteren, ondersteunen en versterken.
community@sectie-c.com
Voorzitter
Mats Horbach
www.ateliermats.nl
Chef Community
Anniek Mol
www.originstorystudio.com
Chef Strategie
Dick Rennings
www.tini.studio
Chef Buiten Terrein
Ronald Sponselee
www.thelovebirdcompany.nl
Chef Evenementen
Margret Wiersma
www.wickie.nl
Stichting Sectie-C heeft als doel om op de lange termijn het creatieve ecosysteem te laten groeien, te verfijnen en te borgen. Hiervoor ontwikkelt zij een visie en streeft in het belang van het terrein naar de implementatie ervan. Daarnaast onderzoekt de stichting opties om de creatieve ondernemers nieuwe en/of meer mogelijkheden te bieden.
Voorzitter: Anne Ligtenberg
Datum in functie: 01-02-2020 (benoemd voor tweede termijn tot 31-01-2028)
Nevenfuncties: ZZP - Studio Anne Ligtenberg, Freelance docent Design Academy
Eindhoven, Freelance ontwerper, RvT Agency For Ambition (tot november 2023)
Secretaris: Jur Jacobs
Datum in functie: 01-10-2020 (eind eerste termijn op 30-09-2024)
Nevenfuncties: Beleidsmedewerker gemeente ’s-Hertogenbosch, eigenaar
Entrepejur, Voorzitter stichting De Seizoenarbeiders, Secretaris stichting Parels voor
de Zwijnen (tot april 2024), commissielid Culturele Subsidies gemeente Arnhem.
Aantredende leden 01-01-2025
Penningmeester: Jean-Paul Kroese
Algemeen lid: Hedwich Hooghiemstra
Stichting Sectie-C wordt ondersteund door een Raad van Advies.
De Raad van Advies
Anne Mieke Eggenkamp
Raffaela Vandermuhlen
Rob van Gijzel
Contact
foundation@sectie-c.com
Jaarverslag 2023
document
Enjoy a 3-course lunch or dinner including matching drinks arrangement between the work of a designer at Sectie-C!
How will we dine in the year 2050?
Creative cook Eylien Lommen from LEF, Lets Explore Food will be hosting futuristic lunches and dinners at Sectie-C during this year's Dutch Design Week. Real food experiences held twice a day in four of our workshops for groups of up to 30 people.
During the lunches and dinners, guests will wear headphones that will bring them into a hypothetical future of food. The meals, the drinks, the whole dinner will be enhanced with headphones for a full sensory experience. Will this result in nostalgia, a dystopia or a utopia?
There's only one way to find out.
Tickets lunches & dinners
19 October 13:00u-14:30u - Studio Daniel Costa
19 October 19:00u-21:00u - Studio Daniel Costa
20 October 13:00u-14:30u - NaNook & Bart Joachim van Uden
20 October 19:00u-21:00u - Na Nook & Bart Joachim van Uden (Sold out!)
21 October 13:00u-14:30u - Enlightens / Mies Loogman
21 October 19:00u-21:00u - Enlightens / Mies Loogman
22 October 13:00u-14:30u - The Love Bird Company / Ronald Sponsolee
22 October 19:00u-21:00u - The Love Bird Company / Ronald Sponsolee
23 October 13:00u-14:30u - NaNook & Bart Joachim van Uden
23 October 19:00u-21:00u - NaNook & Bart Joachim van Uden
24 October 13:00u-14:30u - Studio Daniel Costa
24 October 19:00u-21:00u - Studio Daniel Costa
26 October 13:00u-14:30u - NaNook & Bart Joachim van Uden
26 October 19:00u-21:00u - Studio Daniel Costa
27 October 13:00u-14:30u - Enlightens / Mies Loogman
Note: It is important that you also have a Dutch Design Week Ticket! You will not have access to Sectie-C without a Dutch Design Week Ticket. With the Dutch Design Week Ticket, you can also go to other Dutch Design Week locations throughout Eindhoven.
If you do not have this yet, buy it quickly via the website of the Dutch Design Week.